Over Papier & Pen

maandag 17 augustus 2015

Passion Planner



Heb je moeite met het bereiken van doelen in je leven? Dan is de Passion Planner misschien iets voor jou. De agenda is te koop in twee maten, namelijk A4 en A5. De agenda kan zowel voor een schooljaar, als een kalenderjaar, als een agenda zonder data besteld worden. Wanneer je de agenda zonder data neemt, kun je op elk moment beginnen met je agenda zonder bladzijden te verliezen. De agenda’s van 2015 zijn nu in de aanbieding, omdat niet al deze pagina’s meer te gebruiken zijn. In november kan een nieuwe agenda voor 2016 besteld worden. De agenda komt met een boekenlegger en een elastiek om het boekje heen. De agenda kost $24.99 voor de A5 versie en $29.99 voor de A4 versie.

De Passion Planner helpt met het bereiken van doelen, omdat hier per week aandacht aan gegeven wordt. Je leert doelen voor jezelf te stellen, deze op te schrijven en hierop terug te kijken. Aan het begin van de planner vind je een aantal pagina’s waarin je kijkt wat je graag wil bereiken. Hier komen specifieke doelen uit naar voren. Daarna kom je bij het echte agenda deel van de Passion Planner. Het eerste deel van de agenda bestaat uit de maandoverzichten. Op deze pagina heb je plaats op zowel je echte taken en afspraken te schrijven als extra dingen die de Passion Planner bijzonder maakt. Het doel waaraan je die maand gaat werken kan je opschrijven, iets wat je niet moet vergeten, plaats voor dingen die je die maand moet doen en als laatste ook nog een plek waar je een mindmap kan maken voor de maand. Op de volgende pagina staan verschillende reflecterende vragen. Deze vragen kan je invullen in deze maand, of wanneer de maand afgelopen is.


Het volgende deel in de agenda zijn de wekelijkse pagina’s. Deze pagina’s helpen je ook weer met het bereiken van je doelen en geven je weer een plek voor je focus van die week. Ook geven ze je per dag een vakje waar de belangrijkste taak van die dag opgeschreven kan worden. Naast de regels voor de dagen staan tijden aan gegeven. Deze tijdlijn loopt vanaf ’s morgens zes uur tot ’s avonds half elf. Op deze manier kan je makkelijk per half uur aangeven wat je doet. Dit kan heel behulpzaam zijn bij het managen van je tijd. Verder is er nog plaats voor een lijst met dingen die je moet doen tijdens die week. Deze is verdeeld in twee vakken, waarvan er een voor persoonlijke taken en een voor werk gerelateerde taken is.  Wat ik leuk vind aan deze week pagina, is dat er ruimte is gelaten voor het opschrijven van de goede dingen die deze week gebeurd zijn. Op deze manier is het niet alleen een agenda, maar kan het ook gebruikt worden als een dagboek.  Als laatste is er nog plaats voor een leeg stukje onder aan de pagina, waar je kan doen wat je zou willen. Er staan wel wat suggesties bij, zoals schrijven, tekenen of een bepaald idee uitwerken.

Voor mensen die de Passion Planner eerst uit willen proberen, voordat ze besluiten om deze te kopen is er de gratis printversie van het weekoverzicht. Deze heb ik zelf geprint  om uit te proberen. Natuurlijk heb ik deze ook eerst gedecoreerd.


Wat vinden jullie van de Passion Planner? Zou je deze aan willen schaffen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten